כך תשמרו על איכות התכשיטים שלכם וישירות מהבית שלכם

כולנו מכירים את התופעה הזו, כשאנחנו מורידים את הטבעת מהידיים ונתקלים בפס שחור המעטר את מקומה הקודם של הטבעת על אצבעותינו. כמובן שהסימן נעלם בן רגע כששוטפים את הידיים, אך בכמה פעולות פשוטות, יש לכם את האפשרות לבטל את התופעה וגם לדאוג לניקיון והאסתטיקה של כלל התכשיטים שלכם.

האדם הממוצע לא מבין גדול בכסף וזהב, אבל אנחנו גילינו שלא צריך להיות מדען בשביל לדעת איך לשמור עליהם הנה כמה שיטות פשוטות שישאירו את תכשיטיכם בוהקים כביומם הראשון-

·        מים וסבון, מסתבר שנותן המון

אם יש לכם תכשיט אשר הושחר, קחו קערית המתאימה לגודלו של התכשיט, מלאו את הקערית במים חמים וערבבו עם סבון, כל סבון. ערבבו קצת את התכשיט במים ונסו עם מברשת שיניים לעבור על החלקים המושחרים.

תנו לתכשיט לנוח בתוך קערית המים לזמן של 24 שעות, לאחר מכן עברו עם מברשת השיניים שוב והנה קסם, התכשיט כמו חדש.

·        לק שקוף

כמעט לכל אישה יש לק שקוף בבית, אך מעולם לא חשבתם על כך שהלק השקוף יכול לעבוד בדיוק כמו לקה. אם יש לכם תכשיטים שלא בא לכם שיהרסו או יתבלו מהר, מרחו עליהם את הלק השקוף ובכך תעניקו לתכשיטיכם שכבת הגנה הכוללת ברק.

בנוסף, לק שקוף יכול לעזור במידה ויש לכם רגישות כזו או אחרת לחומר (זהב או כסף), הציפוי יוצר הפרדה בין החומר לגופכם ובכך מאפשר לכם ללכת עם התכשיט בלי לדאוג מתגובת אלרגיה או דלקת.

·        הקופסא כן חשובה

רבים מאיתנו, כאשר אנחנו מקבלים מתנה תכשיט, מהר מאוד שוכחים מהאריזה בה הוא הגיע (התכשיט). אך לקופסא בה הגיע התכשיט יש תפקיד חשוב. גם לאחר השימוש בתכשיט, נרצה לשים אותו במקום בו הוא ישמר משריטות וכדומה. לאחר השימוש בתכשיט, החזירו אותו לקופסא.

הקופסא משחקת תפקיד חשוב בעיקר כשמדובר בעבודות יד. כך למשל עגילים עבודת יד יכולים להיפגם הרבה יותר מהר מאשר עגילים מלאכותיים אשר הורכבו במפעל.

·        הסבון לא עשה את כל העבודה? סודה לשתייה תעשה

סודה לשתייה ידועה ביכולת שלה לנקות כמעט כל דבר אפשרי. מניקוי פנים ועד לפתיחת סתימות. לכן, כאשר ננקה את התכשיטים שלנו בעזרת סודה לשתייה, אין סיכוי שזה לא יעזור.

כמו עם המים והסבון, קחו קערית המתאימה לגודל התכשיט, שפכו קצת מאבקת הסודה לשתיה וערבבו עם טיפה לימון. זה יכול להבהיל מעט מאחר והסודה מתמוססת כשהיא נפגשת עם הלימון אך זה טבעי לחלוטין. קחו מברשת שיניים והחלו לשפשף את תכשיטיכם. ההבדל יתגלה תוך שניות.

תכשיטים הם הקישוטים הפרטיים שלנו. אנחנו בוחרים אותם בקפידה ואם מישהו קונה עבורנו, הוא יחשוב עלינו ומה מתאים ביותר לנו. לכן, נרצה להגן ולשמר אותם לתקופה הממושכת האפשרית ביותר. תכשיטים רבים עוברים בירושה, אחזקתם היא חלק מהעניין.

מרחבי הרשת:
יורם קראוס – מכיסא המנכ"ל אל ההר המסוכן באירופה ובחזרה – סיפור מסע טיפוס הרים